De ce puzzle-urile 3D din lemn sunt bune pentru dezvoltarea copilului dvs

person Posted By: Robotime Romania On:
De ce puzzle-urile 3D din lemn sunt bune pentru dezvoltarea copilului dvs

Cu precizia unui fascicul laser al cărui punct este mai fin de o zecime de milimetru în diametru, fiecare piesă individuală a unui puzzle 3D din lemn este tăiată la o formă și o dimensiune exactă. Fiecare puzzle DIY este o operă de artă individuală - chiar înainte de a fi asamblat. Însăși existența sa este o minune a imaginației și un produs al realizării științifice. Deci, de ce puzzle-urile 3D din lemn sunt jucăriile educaționale grozave și cum vor ajuta ele la dezvoltarea abilităților copiilor? Sper că veți găsi răspunsuri în acest articol.

Învață importanța stabilirii obiectivelor

Chiar și cele mai simple puzzle-uri poate fi o provocare pentru majoritatea copiilor - și poate dura chiar câteva ore pentru a fi finalizate. Din această cauză, atunci când oferiți un puzzle 3D din lemn oricărui copil, acesta își stabilește imediat un obiectiv în cap că îl vor termina. Pentru că vor să se joace cu noua ei jucărie cât mai curând posibil, încep să vizualizeze cum va arăta odată terminată. Acest lucru le oferă motivația de a-și stabili un obiectiv în minte pentru a-și finaliza puzzle-ul din lemn. Stabilirea obiectivelor este un eveniment important de abilități pe care fiecare copil trebuie să-l învețe cât mai mic posibil. La urma urmei, nu putem niciodată să realizăm ceva cu adevărat sau să reușim în viață decât dacă ne-am stabilit un obiectiv de îndeplinit.

 

Îmbunătățește coordonarea mâinilor și ochilor

S-ar putea argumenta că un puzzle bidimensional standard poate ajuta cu ușurință la îmbunătățirea coordonării mâinilor și ochilor. În mod firesc, este de așteptat ca atunci când se adaugă o dimensiune suplimentară la care să se lucreze, dezvoltarea coordonării ochi-mână să fie îmbunătățită substanțial. Pentru a asambla fiecare design, copilul trebuie să fie capabil să vizualizeze unde și cum se potrivește fiecare piesă nouă cu piesele asamblate înaintea ei. Și cu fiecare piesă nouă care este adăugată la puzzle, acea vizualizare devine mai complexă. De la început până la sfârșit, cererea pentru coordonarea mâinilor și ochilor crește substanțial - ultima piesă fiind de obicei una dintre cele mai dificile piese de asamblat.

Reglare abilităților motorii

Când copiii noștri sunt mici, ne concentrăm pe a-i ajuta să-și îmbunătățească abilitățile motorii de bază, cum ar fi urcatul scărilor, săritul, alergarea, târârile, ședința și chiar aruncarea unei mingi. Pe măsură ce îmbătrânesc, fiecare dintre aceste abilități motorii de bază trebuie să fie reglată și perfecționată. La urma urmei, este nevoie de multă răbdare, concentrare și perseverență pentru a pune fiecare dintre piese împreună pe un plan tridimensional. Degetele lor trebuie să lucreze în armonie cu mâinile, brațele și ochii lor, pentru a se asigura că fiecare piesă este atașată corect. Vor fi momente în care s-ar putea chiar să fie frustrați pentru că o parte nu se potrivește așa cum cred ei că ar trebui. Dar ei și-au stabilit deja acest obiectiv pentru a finaliza puzzle-ul și nimic nu îi va împiedica să îndeplinească această sarcină.

Promovează jocul cooperativ

Desigur, atunci când întâmpină probleme în timpul adunării, adesea se adresează părinților, bunicilor sau chiar prietenilor pentru asistență. Din acest motiv, asamblarea unui puzzle DIY promovează jocul cooperant. Spre deosebire de un puzzle bidimensional care poate fi asamblat chiar dacă o piesă lipsește sau omisă, fiecare piesă a acestei jucării educaționale trebuie asamblată în ordine, altfel piesa omisă nu se va potrivi niciodată. Acest lucru obligă copilul să caute ajutor atunci când întâmpină probleme.

Îmbunătățește abilitățile de învățare

Puzzle-urile bidimensionale sunt ușoare pentru majoritatea copiilor și devin din ce în ce mai dificile pe măsură ce numărul de piese individuale crește. La o vârstă fragedă, copiii învață să înceapă cu colțurile și să adauge toate piesele laterale în sau să facă un cadru, înainte de a umple partea de mijloc. Dar puzzle-urile tridimensionale din lemn nu au colțuri, nu au laturi și trebuie asamblate într-o anumită ordine. Din acest motiv, mințile lor tinere trebuie să învețe noi abilități și să se adapteze la sarcină, ceea ce le îmbunătățește experiența generală de învățare.

Oferă satisfacția atingerii obiectivelor

Scopul final al oricărui copil este să se poată juca cu noua sa jucărie. Poate că le va dura ceva timp pentru a finaliza puzzle-ul de la început până la sfârșit, dar până la urmă au satisfacția de a ști că ei au fost cei care l-au asamblat de fapt. Există un anumit nivel de mândrie pe care un copil îl simte atunci când știe că, în ciuda provocărilor pe care le-a întâlnit pe parcursul întregului proces, a reușit să pună toate piesele împreună pentru a crea ceva uimitor.

Comentarii

Creat in Wednesday, April 19, 2023 Postat de ha cong tien Link comentariu
At Nulla id tincidunt ut sed semper vel Lorem condimentum ornare. Laoreet Vestibulum lacinia massa a commodo habitasse velit Vestibulum tincidunt In
Creat in Wednesday, April 19, 2023 Postat de ha cong tien Link comentariu
At Nulla id tincidunt ut sed semper vel Lorem condimentum ornare. Laoreet Vestibulum lacinia massa a commodo habitasse velit Vestibulum tincidunt In

Lasă comentariul tău

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie